1. 3d printer

Top 10 beste 3d printers van 2024

Laatst bijgewerkt: 16 apr. 2024

De ultieme technologie, de 3D-printer, heeft de wereld veranderd. Unieke 3d-vormen en complexe structuren kunnen nu zonder moeite geproduceerd worden met precies de juiste specificaties en materialen. Maar welke 3d-printer is nu het beste? Na een intensief onderzoek hebben we deze top 10 samengesteld. Bij het samenstellen ervan hebben we de kwaliteit, de functionaliteiten en de prijs-kwaliteitverhouding op de korrel genomen. Zo kan jij gemakkelijk een goed besluit nemen bij de aankoop van een 3D-printer.

Verder naar beneden op deze pagina staan de resultaten voor wanneer je benieuwd bent welke 3d printers als beste uit de test ontkiemd zijn? 

Top 10 3d printers

Of het nu om sparen gaat of om onderhandelen, Nederlanders zijn internationaal bekend om hun vaardigheid met financiën. We betalen echter graag de juiste prijs voor de waarde van iets. Onze top 10 is met dit principe in gedachten samengesteld, omdat we willen dat consumenten niet misleid worden en kwaliteitsproducten kopen. De top 10 3d printers ondersteunt dit doel omdat in feite de consument zelf bepaalt welke 3d printer de lijst haalt door de recensies die ze achterlaten. Nu vraag je je misschien af – welke 3d printers hebben de top tien bereikt? Dat ontdek je hier:

1. Elegoo Neptune 3 Pro 3d printer

De Neptune 3 Pro is een gebruiksvriendelijke direct drive 3D-printer die gebruik maakt van een direct drive systeem. Dit systeem maakt het printen van grote prints makkelijker, door het gebruik van een direct drive systeem heeft u minder kans op slippen. De Neptune 3 Pro heeft een hoge printresolutie van 0,05-0,3mm en bed leveling met een dubbele z-as, wat de stabiliteit en de kwaliteit van de prints vergroot. U kunt de printer ook eenvoudig op afstand besturen met behulp van Wi-Fi of een USB-kabel. De Neptune 3 Pro is ook uitgerust met een ingebouwde filamentdetectie, die u waarschuwt als er geen filament meer is en automatisch pauzeert zodra er geen filament meer is. Deze printer heeft een hoge betrouwbaarheid, een eenvoudige bediening en een hoge prestatie, waardoor het de ideale printer is voor beginners, maar ook voor gevorderde gebruikers.

2. FlashForge Adventurer 3 Pro 3D printer

De FlashForge Adventurer 3 Pro 3D Printer is een zeer compacte en betaalbare 3D Printer met een professionele kwaliteit. Deze 3D Printer is uitgerust met een zeer stabiele constructie die een hoge precisie en een hoge printkwaliteit garandeert. Bovendien is deze 3D Printer voorzien van een gemakkelijk te bedienen touchscreen waarmee je eenvoudig en intuïtief jouw 3D prints kunt instellen. Deze bundel is voorzien van alle benodigde accessoires om direct aan de slag te gaan. Bovendien bevat deze bundel ook een 3D Printer handleiding waarin alle details staan over de printer en het instellen hiervan. Deze handleiding is geschreven op een toegankelijke manier zodat iedereen deze makkelijk kan begrijpen. Ook zit er een set van PLA Filaments bij in verschillende kleuren. Dit is genoeg om alvast enkele 3D prints te maken. Met de 3D Printer Bundel – ‘3D Printer Bundel – FlashForge – Adventurer 3 Pro Start Pack’ ben jij klaar om je 3D print hobby te beginnen. Met deze bundel heb je alle benodigde accessoires bij de hand om direct aan de slag te gaan. Met de professionele kwaliteit en de toegankelijke handleiding ben je verzekerd van een uitstekend resultaat.

3. 3D&Print® 3D-printer

Het 3D&Print® 3D-Printer Starterspakket Model X1 is een veelzijdige 3D-printer voor zowel beginners als kinderen. Met een printvolume van 200 x 200 x 200 mm is er genoeg ruimte om creatief te zijn. Het pakket bevat alles wat je nodig hebt - van filament tot heel veel accessoires. De robuuste constructie biedt je een stabiele printeromgeving en garandeert een perfecte printkwaliteit. De 3D&Print® 3D-Printer Starterspakket Model X1 maakt het mogelijk om altijd de beste resultaten te behalen. Het is eenvoudig in gebruik en heeft een intuïtieve bedieningsinterface. Je kunt zelfs 3D-modellen uploaden en direct printen met de ingebouwde SD-kaartreader. Bovendien is deze 3D-printer zeer energiezuinig en heeft het een geavanceerd koelsysteem voor de beste prestaties.

4. Bresser 3D printer

De Bresser Raptor is een betaalbare 3D printer waarmee u in een handomdraai prototyping kunt doen. De printer werkt met een flexibel magnetisch platform waardoor er geen handmatige tussenkomst nodig is bij het printen. De printer bevat een volledig geassembleerd ontwerp waardoor deze direct uit de doos klaar is voor gebruik. Met de gratis app kunt u de printer direct via WIFI aansluiten. Met een printformaat van 100 x 105 x 100 mm is de Bresser Raptor perfect voor kleine prototypes en gadgets. Kortom, met de Bresser Raptor kunt u uw eerste stappen in 3D printen zetten. Bresser 3D Printer Raptor Groot Printformaat + Wifi Plug Play is de meest compacte 3D printer van Bresser. Laat u niet misleiden door zijn kleine formaat, want de prestaties zijn verbazingwekkend! Ondanks zijn kleine ontwerp heeft deze printer een grote printformaat van 100 x 105 x 100 mm, waardoor hij uitstekend geschikt is voor het maken van kleine prototypes en gadgets. De printer wordt volledig geassembleerd geleverd en is klaar voor gebruik in minder dan 1 minuut, direct uit de doos. Verbind de Bresser Raptor met de gratis app en print direct via WIFI. De automatische nivellering van het flexibele magnetische platform maakt het printen van hoge kwaliteit stukken eenvoudiger. De printer corrigeert automatisch eventuele fouten zonder handmatige tussenkomst. Kortom, de Bresser Raptor 3D printer is een betaalbaar apparaat waarmee u in een handomdraai prototyping kunt doen. Met de gratis app kunt u de printer direct via WIFI aansluiten. Waag uw eerste stappen in 3D printen met de Bresser Raptor 3D printer!

5. Creality 3D Ender-3 v2 3D printer

De Ender 3 V2 heeft een heleboel leuke features, waaronder een automatisch bednivelleeringssysteem en verwarmde opbouwplaat. De printer heeft een grote bouwvolume van 220 x 220 x 250 mm en kan objecten maken met een resolutie tot 0,1 mm. De printer werkt met 1,75 mm PLA, TPU en ABS filament. Het bed is gemaakt van aluminium met een glasplaat waardoor je gemakkelijk prints kan verwijderen. De Creality Ender 3 V2 is ideaal voor iedereen die opzoek is naar kwalitatieve 3D prints tegen een betaalbare prijs.

6. 3D&Print® 3D-Printer

De Easythreed Nano 3D Printer is een geweldige 3D-printer voor iedereen die een eenvoudige 3D-printervaring wil. Deze 3D-printer is gebruiksvriendelijk, waardoor het ideaal is voor beginners en kinderen. Het is voorzien van een compact en draagbaar ontwerp, waardoor het makkelijk is om mee te nemen. Deze 3D-printer is uitgerust met een geavanceerde LCD-schermtechnologie, waardoor het bedienen en het monitoren van de printproces eenvoudig is. De Easythreed Nano 3D-printer is ook voorzien van een PLA-filament, waardoor het gemakkelijk is om 3D-modellen te printen. Het Easythreed Nano 3D Printing Starterspakket bevat alles wat u nodig heeft om te beginnen met 3D-printen, zoals een 3D-printer, een PLA-filament en een gebruikershandleiding. Met behulp van de handleiding kunt u eenvoudig het 3D-model downloaden, het filament installeren en vervolgens op de afdrukknop drukken. Uw 3D-modellen worden vervolgens geleverd met een hoge kwaliteit en precisie. Daarnaast heeft u ook toegang tot verschillende 3D-modellen, waardoor u de mogelijkheid heeft om verschillende 3D-modellen te printen.

7. Bresser 3D Printer

Met de Bresser 3D Printer REX heeft u de mogelijkheid om ongekende mogelijkheden te ontdekken. U kunt uw creativiteit de vrije loop laten en 3D-objecten meer dan ooit tevoren maken. De printer is uitgerust met de nieuwste technologieën, waaronder Wifi-connectiviteit, geïntegreerde camera's en een EPA-filter dat schadelijke stoffen in de lucht filtert. Bovendien heeft de printer een bouwvolume van 15x15x15 cm, waardoor u in staat bent om objecten met een relatief grote afmeting te maken. U kunt uw creaties vervolgens direct afdrukken via PC's, tablets of smartphones. De Bresser 3D Printer REX is een uitstekende oplossing voor iedereen die op zoek is naar een krachtige 3D-printer.

8. Creality Ender 3 3D printer

De Creality 3D Ender-3 is voorzien van een levensgrote warmteplaat welke gemaakt is van geëxtrudeerd aluminium en een stevig platform voor een betere printkwaliteit. Deze wordt bovendien gewaarborgd met een mooie afwerking. Het hele apparaat is ontworpen om het energieverbruik te verminderen en de prestaties te verbeteren, het bedieningspaneel is voorzien van een LCD-scherm en een instelbare draaiknop, waarmee je de beste afdrukresultaten kunt krijgen. De Creality 3D Ender-3 biedt een ongeëvenaarde kwaliteit en prestaties voor een betaalbare prijs.

9. Creality Ender 3 V2 Neo 3d printer

De Ender 3 V2 Neo is voorzien van een stevig en stil frame dat bestaat uit metaal en geïntegreerd is met een gepatenteerde Carbonskin-coating. Dit frame maakt het mogelijk om een soepeler en stillere 3D-printervaring te creëren. Daarnaast is deze printer uitgerust met een V2-extruder die de prestaties van deze 3D-printer verbetert. De extruder bevat een dubbelzijdige drukplaat, waardoor de prestaties worden verbeterd en de printkwaliteit wordt verbeterd. De Ender 3 V2 Neo wordt ook geleverd met een aantal geavanceerde functies, waaronder een dubbelzijdige verwarmingsplaat, waarmee de temperatuur van de verwarmingsplaat wordt geregeld voor een betere prestatie en meer productiviteit. Daarnaast bevat de printer een 4,3-inch kleuren LCD-touchscreen dat een intuïtieve en gemakkelijk te bedienen interface biedt. De printer heeft ook een geïntegreerde filamentdetectie die je waarschuwt wanneer je lage filamentniveaus hebt. Al deze functies maken de Ender 3 V2 Neo een krachtige en efficiënte FDM-printer voor professioneel gebruik.

10. Creality Ender-3 PRO 3D Printer

De Ender 3 PRO wordt geleverd met een gebruiksvriendelijke, uitgebreide bedieningsinterface, een stille directe aandrijvingstechnologie en een stevige metalen stangstructuur. Met de unieke, verbeterde MK-10-extruder is de Ender 3 PRO geschikt voor verschillende materialen, waaronder PLA, ABS, TPU, Hips, Wood en PETG. Deze 3D-printer is ook uitgerust met een dubbele krachtige Y-as, waardoor het printen van grotere objecten en meer complexe ontwerpen mogelijk is. Bovendien is de Ender 3 PRO voorzien van een eersteklas brandwerende behuizing, waardoor er geen risico is op brand bij het printen. De Ender 3 PRO is een uitstekende keuze voor beginners en professionele 3D-ontwerpers. Het gebruikersvriendelijke bedieningspaneel maakt de printer gemakkelijk te bedienen en te onderhouden. Vanwege het ruime printoppervlak is het ook mogelijk om grotere objecten te printen. Bovendien is de printer gemaakt van hoogwaardige materialen, waardoor hij een lange levensduur heeft. Al met al is de Creality Ender 3 PRO een veelzijdige 3D-printer die geschikt is voor zowel hobbyisten als professionals.

Veelgestelde vragen over 3d printer

Wat is betrouwbaarder dan een top 10 die door de consument zelf wordt bepaald door middel van reviews? Consumenten hebben natuurlijk het allerliefst het beste 3d printer en door producten te reviewen begunstigen we elkaar.

Wat fijn om te horen dat je een 3d printer hebt gevonden die je leuk vindt! Om de 3d printer aan te schaffen, ga je naar de button “Beste Deal” onder de 3d printer die je wilt. Door hierop te klikken gidsen we je door naar de webshop met de beste deal.

Welbeschouwd, is het beste 3d printer, diegene die jij het qua prijs-kwaliteit verhouding waard vind om te kopen. Dat kan er onder andere mee te maken hebben hoeveel waarde je hecht aan bepaalde kwaliteit, kenmerken, design etc. We raden je aan de top 10 met elkaar te vergelijken en je keuze daarop de baseren. Dan zit je zeker goed.

Ons laatste woord over 3d printer

Als je op zoek bent naar een 3D printer, heb je geluk dat je deze top 10 lijst hebt gezien. Het is belangrijk dat je aandacht besteedt aan elk item in de lijst en dat je een goede keuze maakt die aansluit bij jouw behoeften en met jouw budget. Uit onze lijst kun je kiezen uit de beste 3D printers die er beschikbaar zijn, waardoor het maken van een goede beslissing veel gemakkelijker wordt. Vergeet niet dat de kwaliteit, de prijs en de duurzaamheid van elke 3D printer belangrijk zijn, dus vergelijk de producten goed als je een beslissing neemt. Als je eindelijk een 3D printer hebt gekocht, loop je tegen een ander probleem aan. Hoe maak je er een goed gebruik van? Maak zeker dat je leert hoe je het beste resultaat krijgt met je 3D printer, zodat je het meeste uit je nieuwe printer haalt. Veel mensen denken dat 3D printen erg ingewikkeld is, maar door de juiste technieken te gebruiken, kun je gemakkelijk leren hoe je de beste resultaten voor jouw projecten krijgt. Investeer dus wat tijd in het leren hoe je je 3D printer correct gebruikt. Je zult versteld staan van wat je er mee kunt doen.

Waar je op moet letten?

Wanneer je een aankoop van een 3d printer overweegt, dan zijn er altijd een aantal zaken die je in acht kan nemen om het tot een goede aankoop maken.

Wij zijn van mening dat met onze top 10, we al veel van die twijfels hebben weggenomen want wij namelijk doen is als volgt: 

Wij struinen het web af naar alle 3d printers en vergelijken deze met elkaar op basis van reviews. De beste 10, zijn de 10 met de hoogste waardering aan reviews.

Vervolgens kijken we ook naar de prijs. Wij willen niet dat onze top 10 bestaat uit de 10 duurste 3d printers. De reden is dat we de site toegankelijk willen houden voor iederen. Naar ons idee zou iedereen, ongeacht de koopkracht, een 3d printer moeten kunnen aanschaffen.

Ten slotte is de keuze aan jou. Welke van de top 10 is de beste 3d printer voor jou? Dat kan liggen aan de specificaties van een 3d printer; wat vind je van het design? Heeft het bepaalde kenmerken die je echt in je 3d printer wilt hebben of mogen die achterwegen blijven? Op deze manier kom je tot een goede afweging voor de aanschaf van een perfecte 3d printer voor jou.

Disclaimer: De bevindingen in de 3d printers top 10 zijn het resultaat van grondige research en vergelijking. Wij verkopen de 3d printers niet zelf, maar wij dirigeren je naar andere webshops waar deze te koop zijn. Als je via onze site naar de 3d printer op een externe site gaat en het dan daar koopt, krijgen wij een klein bedrag uitgekeerd.

Inhoudsopgave

Auteur foto
Jenny

Blogger

Hoi, ik ben Jenny en ik ben de blogger voor PrinsReview.nl. Ik hou er van te schrijven over vanalles en nog wat en daarom is PrinsReview nou net zo’n leuke site omdat ze in allerlei verschillende categorieën producten reviewen. Het is dus echt voor ieder wat wils! Kijk maar in de categorieën en ik weet zeker dat er iets bij zit dat je leuk vind. 

Last Updated: 6:06AM 4/16/2024

Neem contact met ons op

Wij van Prins reviews staan voor je klaar om jouw vragen te beantwoorden.  Bij vragen en/of opmerkingen klik hier om eens je vragen te stellen. Je kunt dan het contact formulier invullen, en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.